Omega 3, onmisbaar vetzuur

Diegenen die regelmatig aan yoga doen, houden zeker rekening met hun gezondheid.

Een gezond lichaam en geest zijn tenslotte basisvoorwaarden voor wat betreft het beoefenen van yoga en mediatie. Omega 3 vetzuren spelen een belangrijke rol in veel lichaamsprocessen.

BookYoga single banner

Eén van de meest belangrijke oorzaken van vermoeidheid en het uitvallen van bepaalde lichamelijke functies zijn tekorten voor wat betreft omega 3.

Omega 3 zijn meervoudig onverzadigde vetzuren, onmisbaar voor bijvoorbeeld onze hersens, hart- en bloedvaten, gezichtsvermogen en geestelijke balans.  Zeker als je veel van je lichaam en geest vraagt, zijn goede onverzadigde vetzuren essentieel.

Je kunt omega 3 vetzuren binnenkrijgen via vette vis of plantaardige vetten. Lijnzaadolie en koolzaadolie zijn een goede bron van meervoudig onverzadigde omega 3 vetzuren.

Vakantiehuis Veluwe te koop

Veel mensen nemen het zekere voor het onzekere en nemen voedingssupplementen voor de aanvulling wat betreft omega 3, 6 en 9.

Vegetariers en veganisten onder ons kunnen om aan de omega 3 behoefte bijvoorbeeld ook lijnzaad gebruiken.  Ook voor de omega 6 en 9 varianten bestaan er plantaardige varianten.