Yoga retreat, tot rust komen en yoga- meditatie oefeningen doen

Boek hier je 3, 5, 8, 15 of 22 of 30 daagse yoga retreat. Ook voor beginners. Relaxen en bezinning.

BookYoga single banner

Wat is een yoga retreat?

Yoga retreat? Een yoga retreat is een retreat waarbij yoga en bezinning centraal staan. Net zoals bij andere retreats is het doel van een yoga retreat om helemaal tot rust te komen, stil staan bij het leven, een innerlijke reis naar jezelf. Op deze pagina vind je informatie over yoga retreats naar vele landen binnen en buiten Europa.


yoga in Thaise tempel

Populaire bestemmingen yoga retreats

Gewilde bestemmingen voor yoga retreats binnen Europa zijn onder andere Ibiza, Canarische Eilanden, Italië en Portugal. Buiten Europa is het boeken van een yoga retreat in Thailand, Sri Lanka, India, Nepal en Indonesië populair. Zeker als het gaar om het boeken van een yoga retreat in combinatie met ayurveda en wellness. Yoga retreats liggen vaak op adembenemend mooie plekken, aan de kust, aan zee, aan de rand van de bergen. Je kunt hier een yoga retreat boeken voor bijvoorbeeld 7, 8 of 9 dagen maar ook langer op retreat gaan. Veel plezier met het vinden van jouw bezinnings- en relax vakantie.


Yoga retreat Thailand

Yoga retreat Thailand? Vind hier je yoga retreat Thailand. Veel mensen boeken een yoga retreat, eventueel als onderdeel van een spirituele reis, naar het Boeddhistische land met de vele tempels, Thailand. Als je een yoga retreat Thailand boekt, voel je je verbondenheid al snel met dit spirituele land vol kloosters, tempels en monniken. Je kunt een yoga retreat in Thailand boeken in een spa met wellness retreat, een Ayurvedisch retreat of in een klooster. In alle gevallen zal je hier rust vinden en energie opdoen, Thailand is een geweldig land voor een yoga en meditatie retreat. Je kunt voor 6, 7 of 8 dagen een retreat met yoga in Thailand boeken of een andere periode. Een yoga retreat Thailand kan ook een perfect onderdeel zijn van een retraite vakantie of mindfullness retreat. Je boekt je yoga retreat bij Puur en Kuur, Spa Dreams of andere spirituele reisorganisatie.


yoga in baai thailand

Yoga retreat Spanje

Wie toe is aan een mindfullness weekend of vakantie en yoga als belangrijk onderdeel van een dergelijke break ziet, doet er goed aan zich eens te oriënteren op een yoga retreat in Spanje. Puur en Kuur biedt unieke yoga retreats- en ontspanningsreizen in Spanje aan. Ook voor een korte periode ( break ) van bijvoorbeeld 3, 7 of 8 dagen. Boek bijvoorbeeld een yoga retreat met verblijf in een luxe villa met wellness op Ibiza of een van de Canarische Eilanden. Spanje is slecht een 1,5 uur vliegen en ook een mindfullness weekend in Spanje met yoga en meditatie oefeningen behoort tot de mogelijkheden. Hier vind je de yoga retreats en retraite vakanties van Puur en Kuur in Spanje


Yoga retreat Portugal

Portugal is na Thailand en Spanje het derde populaire land wat betreft mindfullness weekenden, retraite vakanties, stilte retraites en yoga retreats. Wie aan Portugal denkt, denkt wellicht aan een strandvakantie aan de Algarve maar Portugal heeft zoveel meer te bieden dan strand, zee en een heerlijke temperatuur. Puur en Kuur heeft een uniek aanbod spirituele reizen en retraite reizen in Portugal, hieronder ook reizen met detox, yoga, meditatie en mindfullness. Als je een retraite weekend, mindfullness weekend of yoga retreat wilt boeken en wilt genieten van ruimte, rust en een prachtige natuur, is Portugal jouw favoriete vakantieland. Ook voor een kuurvakantie met thalasso in Portugal. Hier vind je alle yoga retreats en retraite vakanties in Portugal. Liever zelf een vakantiehuis in Portugal huren? Huur dan een vakantiehuis Portugal met jacuzzi, een fijnere manier om je te ontspannen, is er niet. Wellicht is een vakantiehuis met sauna ook een optie.


Ademhaling en meditatie in yoga retreat

Een yoga retreat is een retreat waarbij behalve yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen centraal staan. Door je ademhaling te oefenen en te mediteren, krijg je rust en raak je ontspannen en dat is een belangrijke reden waar mensen een yoga retreat willen boeken. Je kunt een yoga retreat voor een weekend boeken maar ook voor een week of een langere periode. Dat is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van yoga retreats in bepaalde landen en je behoefte om er helemaal uit te zijn en helemaal tot rust te komen. Je vindt veel informatie over yoga retreats op de website yoga retreat.be

yoga oefening in de natuur

Yoga retreat in België of Nederland boeken

Het is ook mogelijk een yoga retreat dicht bij huis te boeken, bijvoorbeeld in België of Nederland. In België is de yoga retreat in de Belgische Ardennen zeer aantrekkelijk. Met verblijf in een landgoed in de Ardennen. In Nederland zijn de yoga retreats aan zeer zeer gewild, bijvoorbeeld een yoga retreat aan zee in Zeeland, Noord Holland, Texel, Ameland of Terschelling.


Yoga retreats voor alleenstaanden

Yoga retreats en yoga reizen zijn zeer gewild bij alleenstaanden. Dat geldt ook voor alleenstaande reizen in het kader van wellness, gezondheid en fitness. Puur en Kuur speelt hiermee in door het organiseren van yoga, detox en wellness alleenstaande reizen. Deze reizen zijn niet voor 100 % opgezet voor alleenstaanden maar de deelnemers bestaan in de regel voor 80 tot 90 % uit singles die alleen op retreat of vakantie willen gaan. Uit de prakrijk blijkt dat je hier veel gelijkgestemden ontmoet.


Yoga retreat combineren met detox kuur

Een yoga retreat is er voor onspanning van lichaam en geest. Veel mensen die een yoga retrat boeken, combineren dat met bepaalde workshops en detox sap kuur. Een sapkuur zorgt er niet alleen voor dat je lichaam gereinigd wordt en je lever schoongemaakt, een detox sapkuur is ook een manier om beter in je energie te komen en je helder te voelen. Je vindt hier alles over eendetox vakantie De combinatie van yoga, ademhalingsoefeningen en detox kuur is ideaal voor een ontspannings- en afslankvakantie, ook al omdat de natuurlijke omgeving van je kuuroord, spa hotel of wellness retreat dat eenvoudiger mogelijk maakt.

yoga gevorderde oefening

Yoga retreats in vele landen van de wereld

Je kunt in vele landen een yoga retreat boeken, ook in bijvoorbeeld Indonesië, Maleisië, Spanje, Frankrijk of Ibiza. Iedere retreat heeft een eigen persoonlijk karakter. Behalve retreats georganiseerd door yoga scholen, kunt je ook deelnemen aan yoga retreats die opgezet zijn door wellness reisorganisaties. Hierbij is de combinatie yoga en wellness voor de hand liggend. In alle gevallen krijg je gezonde en lekkere voeding, vaak plantaardig en is een retreat te koppelen aan een persoonlijk gezondheids- en welzijnsplan alsmede aan een ontgiftingskuur of afslankkuur. Zo kom je blijer en energieker weer thuis.