Kennis maken met yoga? We leven in een prestatiegerichte maatschappij, een tijdperk vol nieuwe kansen en uitdagingen maar ook voor stress en spanning. Veel mensen zijn in deze drukke maatschappij op zoek naar rust en ontspanning, naar evenwicht, naar meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.

BookYoga single banner

Yoga, het verbinden van lichaam en geest door middel van oefeningen en gedachten, kan een antwoord zijn op het verminderen van stress en het vinden van meer evenwicht in het leven. Yoga, “verbinden” komt uit het Sanskriet, en is geschikt voor iedereen die de energie beter in het lichaam wil laten stromen, meer controle over zijn lichaam en leven wil krijgen en controle over zijn ademhaling wil krijgen.


Ook het leren mediteren is vaak een onderdeel van yoga. Yoga is er voor beginners, voor gevorderden en iedereen die bezig is met gezondheid, spiritualiteit en geestelijk en lichamelijk welzijn. Ook als je geen kennis hebt van yoga, kan het heerlijk zijn om een yoga cursus te volgen of eens een yoga weekend mee te maken, bijvoorbeeld bij een van de vele yogaweekenden van Puur en Kuur. Met yoga ga je op zoek naar jezelf, een heus en oprecht avontuur.

mediteren op vakantie

De yoga weekenden van Puur en Kuur

Puur en Kuur organiseert in Nederland en vele landen binnen en buiten Europa yoga weekenden en yoga vakanties. Een yoga weekend duurt meestal 3 of 4 dagen, een yoga vakantie of yoga reis, duurt wat langer, meestal 5, 6 of 7 dagen. Daarnaast kan je bijPuur en Kuureen wellness, ayurveda of detox weekend boeken. Altijd met de kwaliteit en bezieling van de medewerkers en docenten van Puur en Kuur. Een yoga weekend van Puur en Kuur is zeker ook aan te bevelen voor mensen die kennis willen maken met yoga, voor beginners dus.


De yoga weekenden zijn vooral bedoeld om te ontspannen, om het hoofd leeg te krijgen en om ademhalingstechnieken en bepaalde houdingen te oefenen. Even lekker stressvrij zijn. Daarbij staat plezier en ontspanning voorop. Omdat je bij Puur en Kuur altijd verblijft in een sfeervolle locatie die op een mooie plek gelegen is, bijvoorbeeld aan zee of in het bos, kom je weer opgeladen thuis. De combinatie yoga voor beginners, de contacten met gelijkgestemden, het lekkere en gezonde eten tijdens je verblijf en de ademhalings- en lichaamsoefeningen en geven je nieuwe energie. De aanraking met yoga kan verslavend zijn en een weg naar meer yoga, meer zelfbewustzijn en minder stress zijn. Zie hier waarom je kennis zou maken met yoga.

yoga weekend met groep

Maak kennis met yoga bij een yogaschool bij jou in de buurt

Als je kennis wilt maken met yoga, kan je deel gaan nemen aan een yoga weekend, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een yoga les volgen bij jou in de buurt. In bijna alle grotere plaatsen zitten yogascholen waar je een proefles kunt volgen. Maar let op, er zijn vele yoga vormen, neem een yoga les die bij je past. In de Libelle is een artikel verschenen die gaat over yoga en de vele vormen van yoga. Er wordt onder andere uitgelegd wat Hatha Yoga is, de meest bekende vorm van yoga, Bikram yoga, ashtanga of vinyasa yoga en power yoga. Omdat de uitleg van Libelle duidelijk en goed leesbaar is, ga naar de website van Libelle voor een uitleg over de verschillende soorten yoga.