Yogaweekend, grootste keuze, in 50 landen

Yogaweekend?

BookYoga single bannerWie een yogaweekend wil boeken, vindt deze zeker op yoga-weekend.com.

Hier vind je de leukste yogaweekends, yogaretreats en yoga vakanties in meer dan 50 landen binnen en buiten Europa. Of je nu zin hebt om een yogaweekend of retreat in Zeeland, Overijssel, Limburg, Spanje, India of Sri Lanka te boeken, door de grote keuze slaag je altijd. Een yogaweekend heeft een duur van 2 of 3 dagen, een yoga retreat of vakantie duurt gemiddeld 6, 7 of 8 dagen, je kunt dus met een yoga ontspanning alle kanten op.


En voor diegenen die een langere yoga vakantie of weekend willen boeken, je kunt een yoga retreat- of vakantie ook voor 12, 13 of 14 dagen boeken, bijvoorbeeld in India of Sri Lanka, de bakermat van yoga, meditatie en ayurveda. Een yogaweekend is geschikt voor beginners en gevorderden, voor je geestelijke en lichamelijk welzijn, een goede gezondheid en geestelijke rust. Een yoga weekend, retreat of vakantie maakt deel uit van spirituele reizen. Je vindt op deze website ook uigebreide informatie over ayurveda reizen, detox vakanties, meditatie reizen, afval reizen ( eventueel met sapkuur ), wellness reizen en veel meer. Kijk nu welk yogaweekend of andere spirituele- of welness reis jouw leven gaat verrijken.

Yogaweekend, voor iedereenYoga is er voor iedereen, voor jong en oud, voor spirituele mensen, zakenmensen. Als we naar de deelnemers aan een gemiddels yoga weekend kijken, zie je dat er vooral mensen aan een yogaweekend deelnemen die kennis willen maken of al ervaring met yoga hebben en er een weekend helemaal uit willen zijn, helemaal tot rust kunnen komen. Yoga is er voor vrouwen en voor mannen, voor iedereen die behoefte heeft aan een gezond lichaam en geest, aan een goede energiehuishouding, aan ontspanning, aan een plezierig weekend. Met elkaar yoga beoefenen is een spirituele ervaring, een plezierige ervaring. Aandacht voor jezelf en aandacht voor elkaar. Een yogaweekend is de ultieme invulling van een actief weekend, vol beweging en rust. Yoga is er voor jou, voor iedereen.


Yogaweekend in Nederland

Als je deel wilt nemen aan een yogaweekend in Nederland, heb je de keuze uit tientallen mogelijkheden per maand. Als je een yogaweekend in Nederland wilt boeken met wellness, eventueel met ayurveda of een sapkuur, kom je bij Puur en Kuur uit. Puur en Kuur organiseert het hele jaar door fantastische yogaweekenden, zowel in Nederland als in Europa en Azië.

Met name de yoga weekenden van Puur en Kuur in Zeeland, in hotel Domburg zijn zéér geliefd. Je verblijft in een 4 sterren hotel in Domburg op slechst 250 meter van zee en hebt een eigen hotelkamer met eigen douche en totilet. En hotel Domburg Domburg heef een keus privé zwembad! Een aanrader als je een yoga wekend in Nederland wilt boeken. Je kunt bij Puur en Kuur echter ook een yogaweekend boeken in bijvoorbeeld Overijssel, Gelderland, Groningen of Zuid-Limburg. Altijd op top locaties en altijd tegen een betaalbare prijs. Kijk nu bij het aanbod yoga weekenden van Puur en Kuur of er nog plaats is op één van de yogaweekenden in Nederland.


Verschil yogaweekend en yoga retreat

Verschil yogaweekend en yoga retreat.

Vaak stellen mensen ons de vraag wat nu het verschil is tussen een yogaweekend en een yoga retreat. Een yogaretreat duurt meestal 2  a 3 dagen en deze yoga weekenden worden veelal bijgewoond door beginners en mensen die kennis willen maken met yoga. Bij een yogaweekend wordt er vooral veel aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen en basis yoga oefeningen. Naast yoga is er veel tijd voor bijvoorbeeld wellness en ontspannende activiteiten, bijvoorbeeld een strandwandeling. Bij een yoga retreat is er meestal sprake van een georganiseerde yoga reis die minimaal 6 a 7 dagen duurt. Mensen die aan een yoga retreat deelnemen, hebben in de regel al wat meer ervaring met yoga dan mensen die aan een yogaweekend deelnemen. Bij een yoga retreat ga je veel dieper in op yoga, er is veel ruimte voor meditatie en helemaal tot rust komen. Je eet gezonde, vegetarische voeding en drinkt veel.

yoga vakantie samen

Veel yoga retreats gaan samen met ayurveda, met een sapkuur of dieet. Bij een yoga retreat gaat het vooral al yoga, het tot jezelf komen, om meditatie, om het herstellen en het aanboren van nieuwe energieën. Een yoga retreat wordt vaak gehouden in de mooiste yoga resorts, bijvoorbeeld in Noord- of Zuid-India of in Sri Lanka. Er zijn echter ook prachtige yoga resort te vinden in Spanje, Griekenland, Duitsland en Italië.

Kijk nu binnen het programma yoga retreats of er een yoga retreat is die jij wel zou willen boeken.

Yoga friendly weekend voor singles

Voor singles die mee willen doen aan een yogaweekend,zijn er de single friendly yogaweekenden.

Er zijn ook single friendly wellness weekenden. Single friendly wil zeggen dat het merendeel van de deelnemers aan het yoga weekend single is maar dat dit geen voorwaarde is om mee te mogen doen aan het betreffende single yoga weekend. Bij Puur en Kuur letten ze bij de samenstelling van de single friendly yogareizen en weekenden wel op dat een groep vooral uit singles bestaat. Je kunt bij Puur en Kuur een single friendlu yogaweekend boeken in onder ander Zeeland, Gelderland, Overijssel en Groningen.

Er worden door Puur en Kuur het hele jaar door single friendly yoga weekenden en wellness weekenden georganiseerd in Nederland, alsmede in vele landen in Europa. 


Ayurveda
Ayurveda en yoga zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ayurveda is een oude gezondheidsleer die komt uit India en Sri Lanka en waarvan yoga, gezonde voeding en een gezonde levenswijze deel uitmaken. Voor een innerlijke evenwicht. Een ayurveda vakantie is feitelijk een spirituele vakantie met veel aandacht voor je gezondheid, je energie stromen, yoga, massage en meditatie. Bij ayurveda neem wellness een belangrijke plaats in en zijn specifieke kruiden, bepaalde massages en bepaalde diëten belangrijk. Bij een ayurveda vakantie krijgt iedere deelnemer zijn eigen gezondheidsplan. Wil je meer weten over ayurvedische reizen?? Kijk dan eens bij het ayurveda aanbod van SpaDreams.

Ook te combineren met een yogaweekend of yoga retraite.


Last minute yogaweekend

Heb je op het laatste moment zin gekregen in een yogaweekend?  Het is in veel gevallen nog mogelijk een last minute yogaweekend te boeken. Meestal nog tot 1 dag voor aanvang van het weekend met yoga. Je kunt online zien of er nog beschikbaarheid is voor een bepaald yogaweekend. Ook voor een yogaweekend met ayurveda of wellness.