Helemaal tot rust komen tijdens je vakantie

Als je op zoek bent naar een vakantie om helemaal tot rust te komen, dan is het een goed idee om een yoga vakantie, yoga retreat of yoga weekend te boeken, al dan niet in combinatie met een spa/wellness vakantie. Maar ook het boeken van een ayurveda vakantie of retreat is een prima manier om tot innerlijke rust te komen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een kortere meditatie vakantie of ayurveda weekend of reis te boeken.

BookYoga single banner

Bijvoorbeeld een yoga weekend Nederland. Een yoga of ayurveda weekend. Spirituele reizen en vakanties om helemaal tot rust te komen en je energie weer terug te krijgen, je energie weer te voelen stromen. We leven in een hectische wereld, het is daarom belangrijker dan ooit om een vakantie of retreat uit te kiezen waarbij je echt tot rust komt, tot jezelf komt, jezelf weer helemaal kunt opladen.


Hieronder leggen we per type "tot rust komen vakantie" uit wat de mogelijkheden zijn. Je kunt bij al deze vakanties heerlijk ontspannen en al de tijd voor jezelf nemen die nodig is.

yoga vakantie strand

Yoga vakantie

Het boeken van een yoga vakantie is één van de manieren om tijdens je vakantie tot ( ook innerlijke ) rust te komen. Bij het beoefenen van yoga gaat het om het verkrijgen van innerlijke rust, beheersing van je lichaam en geest, het krijgen van nieuwe energie. Alleen al in Nederland zijn er tienduizenden mensen die aan yoga doen. Als je echt tot rust wilt komen, boek je een yoga retreat. Een yoga retreat is een retreat waarbij de aandacht ligt op yoga, innnerlijke rust, meditatie, gezond en lekker eten, ademhalingsoefeningen, helemaal tot rust komen.

puur en kuur wellness banner

Je kunt een yoga retreat boeken voor bijvoorbeeld 6 of 7 dagen maar er zijn ook mogelijkheden om een yoga retreat te boeken voor 8, 9 of 10 dagen. Tijdens je yoga retreat word je begeleid door een professionele coach. Vaak is een yoga retreat een groepsreis. Je beoefent dan yoga en andere spirituele activiteiten een paar uur per dag gezamenlijk maar hebt daarnaast volop tijd voor jezelf.


En ook tijdens een yoga retreat kan je een individueel gezondheid- of welzijn programma volgen. Vaak wordt een yoga retreat gehouden in een resort met spa en wellness, met veel ontspanningsmogelijkheden en in een heerlijke omgeving, bijvoorbeeld een yoga resort aan zee. Je kunt bijvoorbeeld een yoga retreat boeken in Frankrijk, Spanje of Italië; maar ook helemaal tot rust komen tijdens een yoga retreat in bijvoorbeeld India, Nepal, Thailand of Sri Lanka. Er wordt tijdens een yoga retreat bijna altijd puur = vegetarisch gegeten. Dat helpt je om de juiste energie te krijgen.


Ayurveda vakantie

Helemaal tot rust komen in Spanje, India of Sri Lanka? Boek dan een ayurveda vakantie of retreat. Wat is een ayurveda vakantie of ayurveda retreat? Ayurveda is een levenswijze, een traditionele gezondheidsleer, welke in onder andere Sri Lanka en India al meer dan 5.000 jaar wordt beoefend en ook in het westen steeds meer aandacht krijgt. Ayurveda betekent kort samengevat "kennis van het leven". Je vindt Ayurveda in de westerse maatschappij onder andere terug in vakanties, voeding, mediatie en gezondheid. Ayurveda is nauw verbonden aan yoga en meditatie. Ook is ayurveda nauw verbonden aan een vegetarische voeding waarbij bepaalde kruiden worden gebruikt alsmede bij ayurvedische massage. En ayurvedische voeding wordt met aandacht bereid. Bij Ayurveda zijn lichaam, geest en ziel volledig met elkaar verbonden. Er wordt bij Ayurveda gewerkt met warme massage olieën en kruiden.


Een ayurveda vakantie en zeker ayurveda kuur begint elke dag met een ochtendyoga. Als je tijdens je ayurveda vakantie of weekend helemaal tot rust wilt komen en een ayurveda kuur wilt volgens, is het goed om te weten dat er een ayurveda programma helemaal op jou wordt afgestemd en je dagelijks heerlijke en ontspannende ayurveda behandelingen en massages krijgt. Je komt door deze ayurvedische massages en behandelingen helemaal tot rust en kunt intens genieten. Bij de meeste ayurveda reizen kun je dagelijks deelnemen aan yoga- en meditatielessen, gestoeld op de ayurvedische levenswijze en gezondheidsleer. Een ayurveda vakantie is ook goed te combineren met een yoga vakantie.

spadreams ayuverda retrait banner

Als je een ayurveda vakantie of kuur wilt volgen dan kan je onder andere een ayurveda vakantie of reis naar India of Sri Lanka boeken. Je kunt echter ook een ayurveda reis of retreat boeken in Spanje, Slovenië, de Canarische Eilanden of Gozo. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld in Nederland, Spanje, Frankrijk of Italië een ayurveda weekend of korte reis te boeken. Als je een ayurveda vakantie wilt boeken voor 2 weken of langer, kan je het beste kiezen uit een ayurveda reis of retreat naar India of Sri Lanka, de bakermat van de ayurveda. Ayurveda reizen, de mooiste spirituele reizen en ideaal om helemaal tot rust te komen. Kijk nu binnen het programma ayurveda reizen welke ayurveda reis of weekend jij gaat boeken voor je periode van bezinning en rust.


yoga meditatie op het strand

Vakantiehuis Veluwe te koop

Spa of Wellness vakantie

Spa en wellness reizen zijn helemaal in. Al dan niet in combinatie met een fitness programma, yoga programma, workshops, wandel programma, ayurveda programma, sapkuur of detox programma. Van spa en wellness word je niet alleen ontspannen, je wordt er ook fitter van. En als je ergens helemaal van tot rust komt, is het wel spa en wellness. Als je van spa en wellness houdt, dan kan je een lange spa en wellness reis boeken, bijvoorbeeld een wellness vakantie van 7, 8, 10 of 14 dagen naar Spanje, Italië;, Marokko, Slovenië;, Kroatië; of India of Sri Lanka maar je kunt ook een heerlijk spa| wellness weekend boeken in bijvoorbeeld Zeeland, Limburg, Noord-Holland of Texel.

puur en kuur wellness banner

Je verblijft bijvoorbeeld in eenwellness hotelof resort. Er zijn echt alleen al in Nederland ruim 200 mogelijkheden om een spa | wellness vakantie te boeken. Bij een spa / wellness reis is er ook veel aandacht voor gezonde voeding, denk een rawfood, vegetarische voeding, vegan food, sapkuur. En voor wie een sapkuur of detox weekend wil volgen, het is altijd mogelijk om op basis van een persoonlijk programma een spa / wellness reis te boeken met een op jou afgestemd gezondheidsprogramma inclusief voeding, sapkuur of detox kuur.


Je kunt onder andere bij Puur en Kuur of SpaDreams een spa / wellness reis boeken gekoppeld aan een persoonlijk gezondheids programma volgen. Voor je gezondheid, geestelijk welzijn en je helemaal tot rust te komen vakantie.

Kijk nu welke spa / wellness reizen jou het het meest aanspreken. Boek je spa | wellness vakantie bijvoorbeeld bij Puur en Kuur, de specialist in spa, wellness, yoga, ayurveda reizen in Nederland, Spanje, Frankrijk, Italië, India, Nepal, Sri Lanka en vele andere landen in de wereld.


met vriendin in de jacuzzi

Sauna of Spa in Nederland boeken via SpaOnline

Wie behoefte heeft aan ontspanning en rust, kan ook gewoon een dagje of weekend spa of sauna in Nederland of België boeken. Dit kan nu extra goedkoop via SpaOnline. Hier vind je de mooiste spa’s met sauna en wellness van Nederland en België. Ook spa’s en sauna’ s met binnen zwembad en restaurants. Daarnaast vind je er altijd speciale spa aanbiedingen zodat je een dagje ontspanning met een korting tot wel 50 % kunt boeken.


Bij SpaOnline kan je ook speciale spa arrangementen boeken, bijvoorbeeld een bezoek aan een spa met sauna en kruidenbaden en een schoonheisbehandeling of een massage. Ook als je een ayurveda schoonheidsbehandeling of massage wilt zijn er mogelijkheden. Daarnaast kan je bij een aantal spa’s na je bezoek aan de sauna’s en kruidenbaden heerlijk gaan dineren, ook vegetarisch, ayurvedisch en biologisch. Vaak met kruiden zoals komijn en gember die ook in Sri Lanka en India gebruikt worden. Dat voor een all in prijs waar je vrolijk van wordt en blijft. En je kunt ook een spa, wellness arrangement voor bijvoorbeeld 2 of 3 dagen ( lang weekend ) in een hotel in Nederland of België met spa, sauna en kruidenbaden boeken. Ook op basis van half of vol pension en een all in prijs. Tijdens een 2 of 3 daagse spa weekend of vakantie, kom je gegarandeerd helemaal tot rust.


yoga weekend met groep

Biologische en duurzame yoga of spirituele kleding

Als je behoefte hebt aan ontspanning en een yoga, meditatie of ayuveda vakantie of weekend gaat boeken, heb je misschien ook wel behoefte aan extra lekker zittende, comfortabele, yoga kleding. Bij Patipada en Yogakleding Online hebben ze een fantastisch assortiment biologische yoga- en meditatiekleding, comfortabel, modieus en ook nog eens van duurzame en biologische kwaliteit.

de online yogashop banner

Daarnaast unieke, spirituele kleding, natuurlijke cosmetica en duurzame verzorgingsartikelen. Daarnaast hebben ze een groot aanbod spirituele artikelen, ook voor een spirituele vakantie of reis. Een ontspannende en spirituele vakantie in heerlijk zittende kleding is nu eenvoudig via de spirituele webwinkel van Patipada binnen handbereik.


puur en kuur wellness banner