De mooiste, biologische yoga kleding


Yoga kleding van de beste kwaliteit?

BookYoga single bannerHier vind je informatie over yoga kleding en waar je duurzame yoga kleding zoals bamboe of biologische yoga kleding kunt kopen. Er zijn veel merken yoga kleding en veel online winkels waar je yoga kleding voor dames of heren kunt kopen. Er zijn echter maar een paar merken yoga kleding die de toets ten aanzien van biologische kwaliteit, duurzaamheid, pasvorm en levensduur kunnen doorstaan. Hieronder vind je een overzicht van merken duurzame en biologische yoga kleding die online te bestellen is. Het gaat hier om yoga kleding in de maten 34, 36, 38 of 40. oftewel small, medium of large. In de online yoga shop kan je ook yoga matten en veel andere yoga artikelen bestellen.

Als je je yoga kleding online koopt, is het belangrijk is om yoga kleding alleen te kopen bij betrouwbare leveranciers waarbij het niet moeilijk is om de yoga kleding te ruilen als de maat niet goed blijkt te zijn of de kleding je gewoon niet bevalt Om die reden is het wellicht het verstandigst om yoga kleding online te kopen in Nederland of België en niet in het buitenland. Naast de praktische voordelen heb je ook nog te maken met Nederlandse- of Belgische regelgeving die consumenten bij online aankopen beschermt. Dat geeft je de zekerheid dat je je online gekochte yoga kleding altijd kunt retourneren. Overigens bamboe yoga kleding of biologische yoga kleding zit geweldig?

Yoga kleding dames

Vind hier Yogakleding Dames

Waarom bamboe of biologische yoga kleding?

Bij het beoefenen van yoga is het belangrijk dat je yoga kleding kunt dragen die comfortabel zit, lekker aanvoelt, mooi is en naar je lichaam gaat staan. Daarnaast is het zeker ook belangrijk dat yoga kleding duurzaam is en een lange levensduur heeft. Minstens zo belangrijk is dat er voor de productie van biologische- en bamboe yoga kleding, geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en de productieprocessen over het algemeen fairtrade zijn. Fairtradede wil in dit vervand zeggen, geen kinderarbeid, geen uitbuiting van mensen. Er is fairtrade yoga kleding in alle maten, small, medium of large. Soms ook in extra grote maten.  Yoga kleding die van "gewone" niet biologische katoen wordt gemaakt, wordt veelal in lage loonlanden gemaakt waar mensen worden uitgebuit en waar ook kinderarbeid heel gewoon is. Voor de productie van niet biologische katoen worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Voor bamboe geldt dat deze van nature heel sterk en duurzaam is en dat bestrijdingsmiddelen niet nodig zijn. Biologische yoga kleding en duurzame bamboe kleding dragen heerlijk, niet alleen omdat deze duurzaam en eerlijk zijn geproduceerd maar ook omdat biologische katoen en duurzame bamboe sterke en flexibele grondstoffen zijn die perfect passen bij yoga en prima bij jou en je levensstijl passen. En, als laatste … biologische- en bamboe yoga kleding wordt met de hand gemaakt, stuk voor stuk. Via kleinschalige coöperaties in bijvoorbeeld India, Nepal of Sri Lanka waar mensen door het produceren van jouw duurzame yoga kleding een beter en menswaardiger bestaan kunnen hebben.

Vakantiehuis Veluwe te koop

Biologische yoga kleding van Patipada


Patipada heeft een uniek assortoment biologische yoga kleding waar ook bamboe in is verwerkt. Yoga kleding met allure! Je vindt bij Patipada onder andere biologische broeken, yoga hoodies, yoga tops, leggins, t-shirts, harem broeken, aladdin broeken. Veel van de yoga kleding van Patipada is met de hand in Nepal gemaakt. Of je nu yoga kleding zoekt in de maat 34, 36, 38 of 40, je vindt het hier. Onder het eigen merk Yoganic heeft Patipada onlangs biologische yoga kleding geïntroduceerd waarin ook bamboe is verwerkt. Door de bamboe, voelt deze duurzame en biologische yoga kleding voor dames en heren extra zacht en comfortabel aan. De yoga kleding van Patipada is modieus, duurzaam en betaalbaar. Daarnaast kan je alle yoga kleding via de webwinkel van Patipada online bestellen en is ruilen binnen de wettelijke termijnen mogelijk. Patipada heeft naast deze duurzame yoga kleding ook een groot en uniek aanbod meditatie artikelen waaronder meditatiekleding, meditatiekussens, meditatiebankjes, omslagdoeken, verzorgingsproducten en veel meeer. Patipada is een inititiatief van yoga- en meditatiecentrum Patipada in Zwolle. Alle yoga kleding die Patipada via haar website online verkoopt, is getest in de praktijk. Ze hebben ook een uniek aanbod biologische kinderkleding.

Meer merken biologische yoga kleding

Volgens de website van EcoGoodies zijn de meest bekende merken yoga kleding die duurzame materialen zoals biologische katoen of bamboe zijn gemaakt die van Asquith, Wellicious, NoBalls en Royal Bamboo. 

Bij Asquit in Engeland ontwerpen ze ook yoga kleding van biologische katoen en bamboe terwijl Wellicious een duurzaam yoga kleding merk is, dat ontwikkeld is door iemand die zelf aan yoga doet en de wereld wat mooier wil maken. Noem het zakelijk idealisme. Als je verder op internet de zoektermen "biologische yoga kleding of bamboe yoga kleding intoets" komer er meer merken yoga kleding die pretenderen dat ze fairtrade werken en dat de stoffen waamee de yoga kleding wordt gemaakt van biologische of bamboe kwaliteit is.

Is biologische yoga kleding duurder?

Als je puur naar de prijs kijkt en de prijzen van biologische yogakleding en niet biologische yoga kleding met elkaar vergelijkt, is biologische yoga kleding gemiddeld zeker duurder. Dit geldt voor yoga pilates kleding maar ook voor hot yoga kleding. Als je echter naar de meerwaarde van biologische kleding kijkt, duurzame materialen, duurzame werkgelenheid, comfort en gevoel, is biologische yoga kleding iedere cent waard. Door biologische kleding zoals yoga kleding te kopen, draag je bij aan een schonere en meer duurzame wereld. Jij maakt het verschil.

Enkele tips bij het kopen van yoga kleding

De onderstaande tips kunnen je misschien helpen bij de aanschaf van je yoga kleding.

  • Koop bij voorkeur biologische yoga kleding ( al dan niet in combinatie met bamboe )
  • Als je je yoga kleding online koopt, koop alleen bij die webwinkels waar je volgens hun leveringsvoorwaarden het recht hebt om je aangekochte kleding binnen 14 dagen te mogen ruilen
  • Gooi de verpakking, de pakbon en bewijs betaling en dergelijke niet weg, om te kunnen ruilen of geld terug te krijgen, moet je meestal de yoga kleding terugsturen in de originele verpakking
  • Meer informatie over biologische producten in het algemeen vind je op de website duurzaam toerisme
  • Bestel je yoga producten zoveel mogelijk in één keer. Als je bijvoorbeeld yoga kleding, een yoga mat en een meditatie kussen wilt kopen, kan je dat beter in één bestelling doen dan in drie bestellingen. Je bespaart zo verzendkosten en administratiekosten.
  • Zit je op een yoga school en heb je contacten met yoga docenten en andere yoga leerlingen of studenten, vraag dan eens waar zij hun yoga kleding aanschaffen en of ze tevreden zijn over hun aankoop. Praktische tips van mensen uit de yoga wereld zijn vaak meer waard dan reclame of informatie op een website.