yoga ibiza

Foto yoga en wellness vakantie Ibiza

Yoga mogelijkheden in Ibiza

Yoga Ibiza?  ( de yoga vakantie Ibiza zit voor 2018 niet in het programma )

Zie hier alle yoga en wellness mogelijkheden Spanje 2018.


Ibiza ( Spanje, Balearen ) staat bekend als yoga minded. Er zijn meerdere spirituele reisorganisaties die in Ibiza yoga retreats of yoga reizen organiseren.  Yoga Ibiza is uniek. Veel mensen kennen Ibiza als een toeristische plek voor jongeren, feestvierders en mensen die er een strandvakantie willen vieren maar Ibiza heeft ook een andere kant, het groene, rustige en spirituele Ibiza.

Ibiza heeft dan ook een grote aantrekkingskracht op artististieke mensen die spiritueel zijn ingesteld, graag op spirtueel avontuur gaan en aan meditatie en|of yoga doen. Wij gaan het hier hebben over het groene en rustige Ibiza, het schiereiland van de Baleren met het heerlijke klimaat, de vriendelijke bewoners en de prachtige natuur. Een yogareis of retreat of Ibiza werkt helend en geeft je energie. Wij presenteren je op deze pagina de 7 daagse yoga reis van Puur en Kuur in Ibiza, met diverse activiteiten, welke nieuw is in het aanbod yogareizen van deze unieke reisorganisatie. Lees hieronder meer over yoga in Ibiza, over puur en kuur, over het heerlijke klimaat in Ibiza en alle mogelijkheden en data om deze yoga reis Ibiza te boeken.

Yoga op Ibiza is veel meer dan yoga!


Het klimaat in Ibiza, ideaal voor yoga en spirituele buiten activiteiten
Eén van de reden waarom Ibiza bekend staat als heerlijke yoga bestemming is, dat dit schiereiland wat tot Spanje behoort, bekend staat om het heerlijke klimaat. En yoga in de buitenlucht geeft toch een extra dimensie aan je yoga vakantie of retreat op Ibiza. Zie hieronder de gemiddelde maximum temperaturen op Ibiza.

Januari 15 graden
Februari 15 graden
Maart 17 graden
April 18 graden
Mei 22 graden ( ideale periode en temperatuur voor yoga reis Ibiza )
Juni 26 graden
Juli 29 graden ( juli tot en met augustus, voor de meeste mensen te warm voor een yoga reis Ibiza ).
Augustus 29 graden
September 27 graden
Oktober 23 graden ( heerlijke temperatuur voor een yoga retreat Ibiza)
November 19 graden
December 16 graden

Gemiddeld regent het 4, 5 a 6 dagen per maand op Ibiza, alleen in de maanden juni, juli en augustus is het aanmerkelijk droger. Ook het gemiddeld aantal zonuren op Ibiza is aantrekkelijk, van gemiddeld 5 zonuren per dag in december en januari tot 11 zonuren in juli. De meest gunstige maanden om, vanuit het weer perspectief gezien, een yoga vakantie op Ibiza te boeken, zijn de maanden april, mei, juni, september en oktober. Dat zijn ook precies de maanden in 2017 waarbij je via Puur en Kuur een yoga reis Ibiza kunt boeken.

De 7 daagse yoga reis Ibiza van Puur en Kuur

Puur en Kuur, specialist in yogareizen, ayurvedareizen, detoxreizen en wellness reizen, heeft een 7 daagse Ibiza yoga reis voor 2017 samensgesteld waaraan je in de maanden april, mei, juni, september en oktober kunt deelnemen. Zoals je van Puur en Kuur kunt verwachten, is deze yogareis naar Ibiza gedeeltelijk verzorgd, exclusief vlucht, maar inclusief overnachtingen en gezonde maaltijden. De maaltijden zijn grotendeels vegetarisch maar er zijn ook ruime mogelijkheden voor veganisten. ( puur plantaardig eten ). Je kunt vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Brussel naar Ibiza vliegen.

Zie hier voor goedkope vliegtuigtickets naar Ibiza.

Je verblijft tijdens je yoga retreat in een rustig gelegen villa in het Noord-Oosten van Ibiza. De villa ligt in de bossen en op zo een vijftien minuten lopen naar het strand. Deze villa in Ibiza ligt op een magische plek, je voelt dat aan de energie. De villa heeft een privé zwembad en daar kun je als gast van Puur en Kuur natuurlijk gebruik van maken. In de heerlijke tuin vind je vele plekjes om tot rust te komen. De lunch en diner zijn licht maar smakelijk, ze zijn mediteraan. Het is ook mogelijk tijdens deze yoga reis in Ibiza een detox kuur te volgen of op pure sapjes te leven.

Andere mogelijkheden op aanvraag. Ook voor een yoga weekend elders in Spanje. Meer informatie over de kamers in de villa, de voorzieningen, de prijzen en mogelijkheden van inschrijving vind je op de website van puur en kuur. Zie voor de directe link naar deze yoga reis op Ibiza hieronder

Het programma tijdens je Ibiza yoga reis
Programma yoga reis Ibiza is gevarieerd.


Het programma tijdens deze yoga groepsreis op Ibiza is zeer gevarieerd en uitgebalanceerd. Op de eerste dag krijg je een intake gesprek met een wellness consulent, daar kan je bepaalde wensen kenbaar maken. Er worden ieder dag 2 a 3 activiteiten, waaronder yoga aangeboden, waaraan je gratis kunt deelnemen. Er zijn lezingen en op woensdag is er een hippymarkt. Tegen bijbetaling kan er worden meegedaan aan een kanotocht of mountainbike tocht. Een fantastische yoga reis op Ibiza met de mogelijkheid aan een groot aantal holistische activiteiten deel te nemen. Het betreft een groepsreis met gelijkgestemden.

Yoga retreat Spa Dreams


Meer yoga reizen van Puur en Kuur

Puur en Kuur biedt meer dan 100 verschillende yoga reizen aan waaronder yoga vakanties, yoga retreats en yoga weekenden. Het is ook mogelijk om een yoga reis of yoga weekend in Nederland te boeken via Puur en Kuur. Daarnaast is het mogelijk om bij Puur en Kuur bijvoorbeeld een ayurveda reis of wellness reis te boeken.

Lees op onze website yoga weekend alles over puur en kuur.